Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Villes-sur-Auzon

Camping Les Verguettes

Periode: juni/juli 2008, juni 2009, juni 2011, juni 2012

Er moest toch wel eens even een aanvulling komen betreffende Camping Les Verguettes in Villes-sur-Auzon. Ook op dit moment, juni 2012, kijken we weer naar die machtige Mont Ventoux die vanaf deze camping de blikvanger en uitdager is. Wie trouwens de naastgelegen Gorges de la Nesque heeft gefietst gaat misschien ook wel die uitdaging met de Ventoux aan. Sinds het voorjaar van 2011 is de camping veranderd van eigenaar. Catehrine en Jean-Luc zijn de trotse nieuwe eigenaren van deze camping geworden. Van ANWB-camping cheque naar ACSI-card voor 14 Euro per nacht in het voor- en naseizoen. Van camping-eigenaar in Bretagne naar de Provence en de Vaucluse. Het blijkt een mooie uitdaging te zijn voor mensen als Catherine en Jean-Luc met hun ervaring in het runnen van een camping. Die ervaring hebben ze zeker meegenomen in het verbeteren van Camping Les Verguettes. In 2011 is al begonnen met het verbeteren van de aansluitingen van de elektriciteit. Iedere kampeerder kan nu beschikken over 10 Ampère. Ook de drainage, die nog al eens voor problemen zorgde tijdens regen, is volledig vernieuwd. 'Drassige' kampeerplaatsen zijn voorzien van delen grind om het water beter af te voeren. Per kampeerveld is een plek opgeofferd om 2 auto's kwijt te kunnen. Dat geeft meer rust op de kampeervelden. De nieuw geplaatste cipressen staan nu nog te dicht bij de doorgangen en worden komende winter 1 meter naar achteren geplaatst. Dubbel werk, maar het wordt wel opgelost en ze zijn weer een ervaring rijker. Het sanitair, dat soms op meningen-sites behoorlijk veel kritiek kreeg, is volledig vernieuwd. De grindtegels zijn verdwenen, de douche/was ruimtes zijn uitermate ruim en ook de toiletten zijn vernieuwd. Afgelopen jaar hebben wij met veel genoegen de website van de camping vertaald in het Nederlands. Deze enthousiastelingen verdienen het gewoon. Het 'hok' voor de 'Poubelle' bestaat niet meer. Bij de ingang van de camping is een keurige ruimte geplaatst waar het afval kan worden gedeponeerd. Het zwembad met de ongemakkelijke grindtegels is het volgende project. Catherine en Jean-Luc hebben grootse plannen maar daar moet wel weer even voor gespaard worden. Ook dat komt vast en zeker goed. Het Wifi systeem op de camping wordt nu verzorgd door de Franse provider Passman, kost 12 Euro per week en is geldig voor 1 computer o wel 1 Mac-adres. De stabiliteit van dit systeem laat jammer genoeg behoorlijk te wensen over. Jean-Luc zal er alles aan doen om dit op te lossen met de betreffende provider. Het contract loopt nog drie jaar. Zoals een ieder zal begrijpen, Camping Les Verguettes zal ons zeker als gast terugzien. We zullen dan misschien wel tijdig moeten reserveren want het bordje 'complet' staat nu al regelmatig bij de ingang. In al die jaren dat we hier komen is dat echt de eerste keer en daar zijn Cateherine en Jean-Luc ongelooflijk trots op. Wij gunnen het ze zeker.Periode: april 2008
Vanuit de Alpilles, waar het weer niet echt mee zat, bivakkeren we voor de tweede keer op Camping Les Verguettes in Villes-sur-Auzon. Evenals in de Alpilles staan ook hier in de Luberon de fruitbomen (kersen) in bloei en dan ook nog in een enorme hoeveelheid. Wat een wondermooi gezicht. De zon schijnt volop als we aankomen en de Mont Ventoux ligt er prachtig bij met hier en daar nog een pluk sneeuw. Ook hier is het weer prettig terugkomen en in dit vroege voorseizoen hebben we nog voldoende keus om een mooi plekje uit te zoeken. Natuurlijk kiezen we voor een plek met uitzicht op de Ventoux. Het sanitairblok dat aan het einde van de camping ligt is uitstekend verwarmd en dat is wel nodig ook. Ook hier is het koud voor de tijd van het jaar en lijkt het weer behoorlijk van slag te zijn. De wind is ijzig koud en dan gaat het boek van Peter Mayle, een jaar in de Provence, nog meer leven. Een wind- en winterjack is in dit seizoen geen overbodige luxe, zeker als je met de fiets of auto naar hoger gelegen delen gaat. Ongetwijfeld is het niet altijd zo koud in het voorseizoen maar deze keer trof het ons. Mooie en minder mooie dagen wisselden elkaar voordurend af. Regelmatig in de korte broek en op een ander moment met een dikke fleece- of windjack. De camping is ons echter wederom uitstekend bevallen. We hebben daarom maar een mooie plek uitgekozen om twee weken in juli terug te komen om te genieten van beter weer, mooie fiets- en autotochten en natuurlijk een volop brandende zon.


Periode : mei 2006
Vanuit de plaats Carprentras ligt de camping aan de D942 richting Sault direct aan het begin van het dorp. Het is geen 'super luxe' camping maar de plaatsen en het sanitair zijn prima in orde. Het zwembad met terras(je) en bibliotheek voldoen uitstekend en ook is het mogelijk om een rondje mini-golf te spelen op de aanwezige minigolfbaan. Via sommige internetsites wordt wel eens aangegeven dat de plaatsen veel te klein zijn, maar wij hadden geen probleem om onze caravan van het type 430 te plaatsen en daarbij ook nog voldoende zitruimte over te houden. Vanaf een aantal plaatsen heb je mooi uitzicht op de Mont Ventoux en als je 'naar boven' loopt, waar de verhuur accommodatie staat, is het zicht op die intrigerende berg geweldig. De bewuste berg was voor ons dan ook de aanleiding om op deze camping te reserveren. Les Verguettes is tevens een prima uitvalsbasis voor het maken van mooie tochten met de auto, fiets of te voet. De bakker, slager en een kleine supermarkt liggen op loopafstand (500 m.). Voor een grote supermarkt is Carprentras redelijk snel te bereiken. Ook bij deze camping is het mogelijk om in het voor- en naseizoen te betalen met Campingcheques. We hebben het bijzonder plezierig gehad op Camping Les Verguettes en denken o.a. vele malen terug aan het bedwingen van die intrigerende berg: De Mont Ventoux.